Partners
Een school staat niet op zichzelf. Het is onderdeel van de samenleving. Om als samenleving goed te kunnen functioneren is het belangrijk dat alle partijen in die samenleving, hoe groot of hoe klein ook, zo goed mogelijk met elkaar samenwerken. Als partners. Als schoolteam werken we dan ook graag hecht samen met al onze partners. Wij hebben oog en oor voor onze partners en maken graag gebruik van de mogelijkheden die zij ons bieden om ons onderwijs verder te ontwikkelen.
Ouders
Contacten met ouders/verzorgers
Kinderen brengen een groot deel van de dag op school door. Wij streven daarom naar een goed contact tussen ouders en school. Vier keer per jaar houden we 10-minuten gesprekken. Mocht eerder overleg noodzakelijk zijn, dan zoekt de leerkracht contact met u. Natuurlijk kunt u ook zelf contact met de leerkracht opnemen. Twee keer per jaar krijgen de kinderen een rapport. In het begin van het schooljaar is er een informatieavond per groep. Dan wordt het jaarprogramma doorgenomen.
Informatieverstrekking
Op deze website vindt u veel informatie over wat wij doen en waarom. Deze informatie is een samenvatting van de schoolgids waarvan u ook een papieren versie kunt opvragen. Via ons digitaal communicatieplatform Social School wordt u op de hoogte gehouden. Ouders ontvangen bovendien 8 á 10 keer per jaar ‘Het Zoemertje’. Hierin staan de actuele zaken vermeld. Tot slot leest u op Facebook leuke wetenswaardigheden en vindt u de nieuwste foto's van onze projecten.
Inspraak
De medezeggenschapsraad (MR) geeft adviezen en neemt besluiten over onderwerpen die met het beleid van de school of van het bestuur te maken hebben. Deze MR bestaat uit twee ouders en twee leerkrachten. De directeur is adviserend lid zonder stemrecht. Ons bestuur heeft een Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad voor de 25 Surplusscholen.
Ouderhulp en ouderbijdrage
Bij tal van activiteiten worden ouders gevraagd om op school te helpen. Hierbij blijven de leerkrachten de eindverantwoordelijkheid houden. Zonder de incidentele en/of structurele hulp van ouders kunnen sommige activiteiten niet georganiseerd worden. Naast hulp bij activiteiten worden ouders ook betrokken bij onderwijsinhoudelijke zaken. Dit gebeurt in de vorm van ouderavonden waarbij de mening van ouders gevraagd wordt en zijn er werkgroepen waarin ouders een belangrijke rol hebben. Bijvoorbeeld de werkgroep Wetenschap en Techniek. Ouders en leerkrachten samen maken de ontwikkeling van het onderwijs dat we nastreven mogelijk: uitdagend W&T-onderwijs dat geïntegreerd is in het curriculum.
Onze activiteitencommissie zorgt er ieder jaar weer voor dat de diverse activiteiten en festiviteiten onvergetelijke gebeurtenissen worden voor onze leerlingen. Zij helpen bij de organisatie met het team festiviteiten zoals de sportdag, het Sinterklaasfeest, Kerstmis en Pasen. Deze activiteiten worden bekostigd uit de vrijwillige ouderbijdrage. Tijdens de algemene ouderavond wordt er besloten of dit bedrag voor het nieuwe schooljaar toereikend is of dat het aangepast moet worden. Voor de schoolreisjes wordt apart een bijdrage gevraagd.