Opvang

Peuterspeelzaal

In de naastgelegen basisschool (OBS De Brug) zit Peuterspeelzaal Pippeloentje gehuisvest. Peuterspeelzaal Pippeloentje is geopend op maandag, woensdag en donderdag van 8:30-12:30 uur. De werkdagen van de vaste pedagogisch medewerkers zijn;
Maandag: Ingrid Koningstein
Woensdag & donderdag: Mirjam Ester

Waarom kiezen voor de peuterspeelzaal?
Op de peuterschool ontmoeten kinderen elkaar en wordt de gelegenheid gegeven om met elkaar te spelen. Zij beleven plezier, kijken, leren en stimuleren elkaar onder begeleiding van een enthousiaste pedagogisch medewerker. Vanaf 2 jaar kunnen kinderen op de peuterschool komen. Kinderen leren met elkaar te spelen, delen, beleven en om samen kleine conflicten op te lossen. Allemaal benodigde vaardigheden voor de start op de basisschool.

Samenwerking
De peuterscholen van Kappio werken intensief samen met de kleuterklassen van de basisscholen. Door deze samenwerking worden kinderen die een stapje verder zijn extra uitgedaagd. Jonge en oudere kinderen helpen elkaar, ontmoeten elkaar en maken vriendschappen. Dit alles zorgt ervoor dat de stap van de peuterschool naar de kleuterschool klein is, waardoor de overgang soepel zal verlopen. Heeft u vragen over de kosten, dan kunt u contact opnemen met het centraal kantoor van kinderopvang Kappio 0223-534797.

Meer informatie over peuterschool Pippeloentje vindt u via www.kappio.nl of loop gerust eens bij ons binnen.

BSO SKRS

SKRS en Basisschool De Zwerm hebben de handen in één geslagen en zijn heel blij dat bso Op Ontdekking eindelijk écht haar deuren mag openen! Bso Op Ontdekking is voor kinderen van 4 tot 13 jaar. De bso bevindt zich in hetzelfde pand als de school, dit is natuurlijk fijn omdat uw kind zich na schooltijd meteen al bevindt bij de opvang.

Het kind voorop!
Op de bso staat het plezier van het kind voorop en is er aandacht voor veelal gezonde biologische voeding en avontuurlijk buiten spelen. Er worden veel leuke en leerzame activiteiten georganiseerd. Wij werken met het activiteitenplatform Doenkids. Zo komen onder andere sport- en spel, koken en ook knutselactiviteiten voorbij. De kinderen gaan samen op ontdekking in de veilige en vertrouwde omgeving van de bso.
Komt uw kind ook in de vakanties naar de bso? Dan horen uitstapjes buiten de bso-locatie er ook bij! Zoals naar het bos, de bollenboer, het strand, een pompoenkwekerij of een alpaca farm.

Ruimte voor zelfstandig keuzes maken
De kinderen op de bso krijgen de ruimte om, afhankelijk van hun leeftijd en mogelijkheden, mee te beslissen en zelf keuzes te maken voor de dingen die zij willen doen. Door de betrokkenheid bij alles wat er speelt op de groep zullen ze zich snel thuis voelen op de bso.

Meer informatie, aanmelden of een kennismakingsgesprek aanvragen? Kijk dan op onze website: www.skrs.nl/Bso_Op_Ondekking. Wij gaan graag samen met uw kind op ontdekking op de bso! Stichting Kinderopvang Regio Schagen 0224 298 363 | info@skrs.nl

https://www.skrs.nl